dijous, 22 de maig de 2014

El nou Pop-in per recent nascut.

Avui us presentem el nou bolquer de la casa Pop-in per nadons de 2 a 5,5kg.

Normalment els pares ens decantem per bolquers de talla única (que serveixin des del naixement fins que el nen/a deixa el bolquer) i tot i que són bolquers que funcionen perfectament ens trobem que fan molt d'embalum i al final tardem uns mesos a fer-los servir.

El bolquer per recent nascuts de la casa Pop-in és una opció molt còmoda i adequada per aquells pares que volen començar des del primer dia a utilitzar bolquers de roba. Això sí, s'haurà de tenir en compte que als 5,5kg haurem de canviar de bolquer.
Però, per què és una opció còmoda i adequada? Doncs, en primer lloc perquè, com ja hem dit, fan molt menys embalum que un bolquer unitalla i per tant tenen una mida més raonable per a nadons petitons. I en segon lloc perquè són fàcils de col·locar i el cobertor es pot re aprofitar (no cal posar-lo a rentar cada vegada que fem un canvi).

Si us sembla parlem una mica d'aquest bolquer.

El cobertor és un cobertor simple, fet de poliuretà transpirable que s'ajusta a la cintura mitjançant velcro.  Aquest és el tipus de cobertor més fàcil de rentar i eixugar. Si no s'ha embrutat es pot tornar a posar sense rentar, però si s'ha embrutat una miqueta i prou de vegades podem passar-hi una tovalloleta o una aigua sota l'aixeta, posar-lo a eixugar i en el següent canvi segurament ja el tindrem a punt per tornar-lo a fer servir sense haver passat per la rentadora. Normalment permet reutilitzar-se de 2 a 4 vegades abans de posar-se a rentar.
El cobertor té unes pestanyes a la zona de la cintura que ens permeten col·locar l'absorbent entre la pestanya i el cobertor. Una cosa característica d'aquest cobertor és que la part de davant, la que toca la panxa té forma de lluna, pensat expressament perquè el bolquer no faci nosa al melic dels recent nascuts, que encara necessita cures.

A la pestanya del darrere hi ha una tira de la part vellutada del velcro: ens servirà per enganxar-hi el velcro dels laterals quan el posem a la rentadora i així evitar que s'enganxi a la resta de la colada.

Passem a parlar dels absorbents: els absorbents tenen una capa de fibra de soja per una cara i de polièster amb efecte sempre sec per l'altra. Així els pares poden escollir quina opció els agrada més. La part interior de l'absorbent és de microfibra.

 
La fibra de soja és un teixit bastant nou que s'està començant a utilitzar per les seves qualitats beneficioses per la pell. La soja és antibacteriana, fresca, té una bona absorbència i permet la circulació de l'oxigen. A banda de totes aquestes propietats té un tacte vellutat molt suau i agradable, semblant a la seda. Tot plegat fa que el teixit de fibra de soja sigui indicat per pells sensibles i delicades.

El polièster amb efecte sempre sec és un teixit sintètic o, si ho preferiu, tècnic. La seva millor qualitat és que és fàcil de rentar i eixugar i que deixa passar la humitat sense retenir-la, la qual cosa significa que el culet del nadó està més eixut que si utilitzem altres materials.

Per últim només ens queda parlar de com es col·loca l'absorbent: tant l'absorbent com el cobertor tenen cosit un botó a pressió que queda amagat sota la pestanya davantera. Només cal unir les dues part, col·locar l'absorbent sota les pestanyes, i ja tenim el bolquer preparat per fer servir!

 

Foto de Yobio


Núria Gavaldà
Instructora avançada de portabebès.
Mare d'una nena de 4 anys que ara posa els seus bolquers de roba a nines, ossets...
Sòcia fundadora de La caseta de l'arbre2 comentaris:

  1. Molt bona opció, no els queden les cames eixancarrades ja que s'adapten a les mides dels nadons, i suposen un estalvi de residus i un gran estalvi per la butxaca! [i sinó feu quatre números ;) ]

    Moltes gràcies per apropar-nos a aquests productes.

    ResponElimina
  2. Gràcies a tu! La veu de l'experiència val més que mil posts!

    ResponElimina